Konferencia 2018

 2. Műanyagcső konferencia

AMITŐL A HÁZ MŰKÖDIK

Idei, 2017-es, műanyagcső konferenciánkon az épületeinket, lakásainkat, szociális és jóléti intézményeinket ellátó csőrendszerek, mint a víz-, gáz-, csatornarendszerek stb., fontos kérdéseivel foglalkoztunk. Érintettük a csőrendszerek jogi, szabványosítási, tanúsítási, gyártási, telepítési aspektusait.

Tettük mindezt a MIÉRT MŰANYAG? mottó jegyében. Ma is meg vagyunk győződve arról, hogy az említett közművek építésére az egyik legkiválóbb anyag a MŰANYAG.

A 2018. január 25-én megrendezendő 2. Műanyagcső konferenciánkegy lépéssel közelebb visz a szolgáltatások fel-, illetve kihasználásához, a XXI század kínálta komfort élvezetéhez. Második konferenciánk mottója: 

AMITŐL A HÁZ MŰKÖDIK

Gondoljunk csak bele. Szinte minden energia folyam közvetítéséhez szükség van csövekre, csőkötőidomokra, egyszóval csőrendszerekre. 

Azt is könnyen beláthatjuk, hogy a műanyagcső rendszerek minden esetben első osztályú megoldást kínálnak. Ez a helyzet a hideg-melegvíz szolgáltatással, legyen bár gáz, napsugárzás, vagy egyéba hő forrása. A műanyagcsövek szinte egyedüli csőtermékek a lakó épületek elektromos hálózatának kialakításában. Nélkülözhetetlenek a szennyvíz összegyűjtésében és eltávolításában, de egyre közeledik az az idő, amikor a többrétegű, fémbetétes műanyag csöveket engedélyezik az ivóvíz ellátáson túl a gázellátás épületen belüli részének kialakítására is.

Az is igaz persze, hogy ezek a csőrendszerek, mint minden más ember által készített berendezés, csak akkor szolgálnak örömünkre és nem bosszúság forrásai, ha kialakításuk a tervezéstől az utolsó elem beépítéséig szaktudással történik, a legfrissebb technológiai – technikai tudás felhasználásával.

A 2. Műanyagcső konferenciánk kísérletet tesz, hogy egy szűk időkeretben, de átadja mindazokat az újdonságokat, amelyek iparágunkat jellemzi az alapanyag fejlesztéstől a termék innováción át az alkalmazási technológiákig.

A Konferencia napirendje jelenleg tervezés alatt van. Végleges napirend és előadói lista decemberben várható. A részvételük biztosítása érdekében azonban már most célszerű résztvevőként regisztrálni. A döntés megkönnyítése érdekében kérjük, hogy tekintsék át a tervezett témaköröket:

  • forgalmazás dokumentációs feltételei
  • energia hatékonyság, energiahatékony épületgépészeti rendszerek
  • a szigorodó épületenergetikai követelményeknek megfelelő épületek
  • épületen belüli nyomó csővezetékek
  • épületen belüli lefolyóvezetékek
  • ivóvíz higiénia
  • vákuumos csapadékvíz elvezetés
  • ipari alkalmazások?
  • telken belüli csapadékvíz kezelés, szikkasztás
  • különböző műanyagvezetékek összehasonlítása

Regisztrálás.